Astrid Hansen

Als psycholoog en psychotherapeut kom ik terug naar België om psychisch lijden te begeleiden in de volgende omstandigheden: de omstandigheden die kunnen worden ervaren na een bepaalde levensgebeurtenis, maar ook meer in het algemeen na een mislukking in het proces van persoonlijke ontwikkeling (of het overheersende gevoel nu lijden of stagnatie is).

In de aanvaarding van een leven in voortdurende beweging stel ik voor diegenen te verwelkomen die een ruimte nodig hebben om te transformeren wat de harmonieuze ontwikkeling van hun bestaan belemmert.

De aandoeningen die kunnen optreden en de aanwezigheid van het obstakel markeren, kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn, van eetstoornissen, tot ocs, tot depressieve uitingen, tot slaapstoornissen en diverse uitingen van een angststoornis.

Al deze verschijnselen kunnen worden benaderd met een korte of langere therapie: in 25 jaar ervaring heb ik een therapie gehad die 7 weken duurde en een andere die 10 jaar duurde. De keuze hangt, denk ik, af van de individuele behoefte en de kunst waarmee de therapeut oefent. Daarom blijf ik maand na maand trainen.

Het gesproken woord gebruik ik als bevoorrecht instrument, en nog meer de droom, de visuele voorstellingen en tenslotte het zandspel. De zin van de ervaringen wordt met je uitgewerkt, rekening houdend met het innerlijke kind, als lijdend kind en/of als degene die nieuwe energie kan geven.

Of het nu in individuele therapie is of in een kleine gespreksgroep (voor overgevoelige mensen), ik verwelkom jullie allemaal.

Heb je vragen of twijfels, of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.
Psycholoog in Auderghem Scherpenheuvel-Zichem Astrid Hansen